Predstavljen projekt rekonstrukcije Srednje škole Petrinja

29.08.2022.

20:30

Autor: HRT/IMS

Projekt rekonstrukcije i izgradnje nove škole

Projekt rekonstrukcije i izgradnje nove škole

Foto: HTV / HRT

Javnosti je u ponedjeljak predstavljen projekt rekonstrukcije Srednje škole Petrinja koja je bila smještena u povijesno zaštićenoj zgradi u središtu grada Petrinje, a teško je stradala u potresu iz prosinca 2020. godine.

Školu, čiji je osnivač Sisačko-moslavačka županija, pohađa oko 240 učenika, nastava je privremeno organizirana u OŠ Mate Lovraka Petrinja, a zajmom Svjetske banke uskoro počinje rekonstrukcija i izgradnja škole na novoj lokaciji. Naime, prošle godine tvrtka Gavrilović donirala je školi objekt u sjevernom dijelu grada, na lokaciji koja se dosad nalazila u krugu tvornice Gavrilović.

- Nova škola imat će ukupno 4300 metara četvornih, od toga je 1900 metara četvornih nova dvorana, a 2400 metara školski objekt. U studenome očekujemo početak radova, a njihov završetak krajem 2023. godine, rekao je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

 Javnom predstavljanju projekta nazočila je i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes koja ističe da će škola imati 26 prostorija, uključujući učionice i praktikume.

Radovima na školi posebno je zadovoljan njen ravnatelj Milan Orlić.

- Nova škola zadovoljava sve naše potrebe za rad strukovne škole i gimnazije. Jedva čekamo da novi objekt krene s radovima i da što se prije uselimo, kazao je. Sisačko-moslavačka županija do sada je obnovila 12 obrazovnih objekata, od toga šest objekata na području Petrinje.

- Dobrom dinamikom napreduju radovi na izgradnji I. osnovne škole Petrinja, nadamo se da ćemo u najkraćem roku izgraditi Srednju školu na radost svih Petrinjaca, a najviše na zadovoljstvo naših učenika, zaključio je župan Celjak, priopćila je Sisačko-moslavačka županija.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!