U Petrinji se i ruši i gradi

02.02.2021.

12:25

Autor: P.F./HRT

Rušenje robne kuće u Petrinji

Rušenje robne kuće u Petrinji

Foto: Dnevnik / HRT

U Petrinji, koje se i noćas zatresla 3,2 prema Richteru, nastavlja se proces rušenja objekata. Prve su na redu stara vojarna i robna kuća.

- Proces rušenja ovakvih objekata traje otprilike mjesec dana. Ovdje se taj proces pokušava maksimalno ubrzati s obzirom na specifičnost situacije i veliko obujam posla koji čeka radnike na Banovini. Važno je i da se sve pripreme naprave onako kako i treba. Primjerice, jučer su zatekli  problem s azbestom kojeg treba zbrinuti na siguran način kako se u budućnosti ne bi stvorili dodatni problemi. Maloprije smo svjedočili rušenju vanjskog zida robne kuće, a proces njenog kompletnog rušenja će trajati desetak dana, rekla je novinarka HRT-a Nikolina Ćosić.

Na području Banovine angažirano je šest tvrtki na rušenju, ali to nije dovoljno pa će se još povećati broj tvrtki putem javnog natječaja.

Dok se u središtu grada ruši, na drugom kraju Petrinje se gradi. Nastavljeni su radovi na izgradnji kontejnerskog naselja koje bi prema procjenama trebalo biti gotovo krajem ovog mjeseca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!