U policiji umro muškarac nakon što mu je pozlilo tijekom ispitivanja

31.03.2023.

10:19

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Nakon što mu je pozlilo jučer poslijepodne na ispitivanju tijekom kriminalističke istrage, 46-godišnji muškarac umro je u prostorijama zagrebačke policije. Uhićen je jučer ujutro, nakon što je na ulici prijetio da će nauditi drugima i sebi. Objavili su to iz policije i naveli da je istrazi prethodila prijava građanke koja je zatražila policijsko postupanje zbog ponašanja 46-godišnjaka. 

Policija dodaje da nad 46-godišnjakom "nisu uporabili tjelesnu snagu, već su mu preventivno na ruke stavili sredstva za vezivanje", nakon čega je prevezen u zdravstvenu ustanovu radi pružanja medicinske pomoći. Poslije pregleda je otpušten, uz liječničko mišljenje da je sposoban za daljnje provođenje kriminalističkog istraživanja.

U popodnevnim satima nad 46-godišnjakom se u policijskim prostorijama provodila kriminalistička istraga zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje, tijekom koje mu je pozlilo te je nedugo zatim umro unatoč pruženoj hitnoj medicinskoj pomoći. Njegovo tijelo prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje će se utvrditi uzroci i okolnosti smrti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!