15:09 / 11.01.2019.

Autor: HRT

U ponedjeljak sjednica Vijeća za obranu

-

-

Foto: - / -

Predsjednica Republike izrazila je nadu da će se obnova borbenog zrakoplovstva nastaviti s ciljem što bržeg iznalaženja rješenja.
Sjednica Vijeća za obranu na kojoj će biti predstavljeno izvješće o postupku nabave borbenih zrakoplova održat će se u ponedjeljak, 14. siječnja.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović zatražila je od načelnika Glavnog stožera Mirka Šundova da na toj sjednici podnese detaljno izvješće o trenutačnom stanju borbenog zrakoplovstva.

Predsjednica je izrazila nadu da će se obnova borbenog zrakoplovstva nastaviti s ciljem što bržeg iznalaženja rješenja, priopćeno je iz njezina Ureda.

Američko veleposlanstvo: Uvjeti su bili jasni cijelo vrijeme

Izraelci ne mogu isporučiti F-16 - Vlada poništava odluku


Na nastavak modernizacije Republiku Hrvatsku obvezuju stanje i perspektive borbene tehnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a žurnost u postupanju uvjetovana je neopravdanim višegodišnjim odgađanjem odluke o budućnosti borbenog zrakoplovstva i trenutačnim stanjem nakon remonta iz 2013., nvodi se u priopćenju.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov danas su izvijestili predsjednicu o sastanku s predstavnicima Izraela koji su ih obavijestili o nemogućnosti isporuke zrakoplova F-16 Barak prema specifikacijama iz ponude.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!