09:48 / 21.04.2020.

Autor: HINA/HRT

U Poreču i Umagu opet kršili mjere samoizolacije

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Istarska policija zabilježila je u Poreču slučaj opetovanog kršenja mjera samoizolacije, po treći put, dok su za još dvije osobe policijski službenici u Umagu utvrdili da po drugi put krše mjeru samoizolacije, izvijestila je istarska policija.
Istarska policija zabilježila je u Poreču slučaj opetovanog kršenja mjera samoizolacije, po treći put, dok su za još dvije osobe policijski službenici u Umagu utvrdili da po drugi put krše mjeru samoizolacije, izvijestila je  istarska policija.

-
S obzirom na broj osoba koje se nalaze u samoizolaciji na području naše županije, vidljivo je da se tek mali broj njih ne pridržava uputa epidemiologa te izlazi iz svog doma i ostvaruje socijalne kontakte s drugim osobama iako je to strogo zabranjeno, izvijestila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Dodala je da je odgovornost osoba koje su u samoizolaciji ključna da se nastave dobri trendovi te da se spriječi daljnje širenje zaraze koronavirusom.

Policija je stoga još jednom podsjetila građane kojima je određena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju mjere i uputa sanitarnih inspektora.

- Od jučer se žitelji Istre mogu nesmetano, bez e-propusnica, kretati cijelom županijom, policijski punktovi postavljeni su na cestovnim pravcima na kojima graničimo sa susjednom Primorsko-goranskom županijom i tu nema nikakvih problema, istaknulaje Vitasović.

U ime istarske policije zahvalila je građanima na dosadašnjem odgovornom ponašanju koje je dovelo do povoljnog stanja u Istri te je apelirala da i dalje ostanu odgovorni i na put kreću samo u slučaju prijeke potrebe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!