11:54 / 16.04.2020.

Autor: HRT

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema novooboljelih

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Brojčana stanja time su ostala nepromijenjena u odnosu na jučerašnji dan.
Brojčana stanja time su ostala nepromijenjena u odnosu na jučerašnji dan.

• Koronavirus - epidemija iz minute u minutu

Ukupan broj do sada oboljelih je i dalje 32, a ozdravilo je ukupno 19 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 12 osoba i dobrog su općeg stanja, dok se jedna osoba nalazi na respiratoru u Klinici
za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

Statistički se Varaždinskoj županiji i dalje pribrajaju dodatne tri osobe koje ovdje imaju prijavljeno mjesto prebivališta, ali žive u Zagrebu gdje su i testirani i tamo se liječe.

Tijekom jučerašnjeg dana u našoj Županiji testirane su 32 osobe, a ukupni broj testiranih je 797. U mjeri samoizolacije nalazi se 1308 osoba, od čega je 107 novih registrirano tijekom jučerašnjeg dana.

U posljednja 24 sata PU varaždinska zabilježila je dva slučaja kršenja mjere samoizolacije i 54 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

- Osmi dan zaredom bez novooboljelih, a u tom istom razdoblju uzeto je 243 uzoraka brisa. Vjerujem da sve nas veseli takav razvoj situacije. Više od pola do sada oboljelih već se oporavilo i otpušteno je svojim
kućama. I dalje pratimo i provodimo upute koje dobivamo s nacionalne razine. Jasno nam je da su ovo trenutne brojke, koje jesu izuzetno ohrabrujuće, no svjesni smo i dalje velikog broja osoba pod mjerom samoizolacije, a pratimo i razvoj događaja u našem okruženju, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!