19:10 / 24.07.2018.

Autor: Hina/HRT

U požaru između Jadrije i Srime izgorjelo 50 hektara borove šume

-

-

Foto: - / -

Oko 17.30 na području Srime planuo je požar. Gasi ga 41 vatrogasac s 16 vozila. Tijekom dana pomagali su im dva air tractora i dva kanadera. Prema informacijama s terena, kuće nisu ugrožene.
Požar u kojem je na potezu između Jadrije i Srime u blizini Vodica, izgorjelo oko 50 hektara borove šume, makije, trave i oko 300 stabala maslina, ugašen je u srijedu u 7 sati, javili su u srijedu iz Centra 112 Šibensko-kninske županije.Vatrogasci su požar lokalizirali u utorak oko 21 sat, ali su ostali dežurati na požarištu tijekom noći.

Požar je planuo jučer iza 17 sati, a gasilo ga je više od 40 vatrogasaca iz vatrogasnih postrojbi Vodica, Šibenika, Zatona, Tisnog, Brodarice, Pirovca i Zablaća. Vatrogascima su pomogle i zračne snage; dva air tractora i dva kanadera. Zbog požara je jučer bio isključen i dalekovod Srima-Jadrija, od 18 do 20 sati.Inače, bio je to deseti požar na kojem su bile angažirane zračne protupožarne snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni, a već su gasili šest požara u Šibensko-kninskoj, po dva u Zadarskoj i dva u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Uz požar između Jadrije i Srime, gorjelo je jučer popodne i na lokalitetu Čokin stan u zaleđu Vodica.Taj požar gasilo je 15 vatrogasaca iz JVP Vodica, JVP Šibenika, DVD Vodica, DVD Zatona, DVD Pirovac, DVD Zablaća. Požar je lokaliziran u 18,16 sati, a ugašen u 20 sati. Izgorjelo je oko 0,5 hektara trave i niskog raslinja.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!