12:46 / 20.11.2021.

Autor: Hina/HRT

U požaru u Vinkovcima izgorjelo dječje igralište

Vatrogasno vozilo

Vatrogasno vozilo

Foto: Nikola Cutuk / PIXSELL

U vinkovačkoj gradskoj četvrti Lapovci u cijelosti je izgorjelo dječje igralište sa svim spravama, u požaru koji je planuo u petak navečer, potvrdila je vinkovačka Gradska uprava.

Požar su, nakon dojave stanara iz okolnih zgrada, ugasili vatrogasci, a na mjesto požara izašla je i policija.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić potvrdio je da je na Lapovcima zapaljeno dječje igralište koje je poptuno izgorjelo.

"Želim vjerovati da se ovo dogodilo slučajno, da u našem gradu ne žive pojedinci koji bi djeci namjerno uništili mjesto za igru", napisao je Bosančić u objavi na Facebooku, ali i dodao kako to nije prvi put da se uništavaju dječja igrališta te gradska i privatna imovina.

"Zbog sigurnosti svih građana i ovakvih događaja, u izradi je projekt 'Vinkovci pametan grad siguran grad', koji bi trebao spriječiti upravo takve i slične aktivnosti", izvijestio je.

Na taj način, rekao je, poboljšat će se sigurnost u zajednici kroz uspostavu sustava za videonadzor javnih površina: trgova, parkova, dječjih igrališta, prometnih raskrižja i ostalog.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!