10:11 / 04.09.2020.

Autor: M.Š./HRT

U Primorsko-goranskoj 17 novozaraženih, virus u vrtiću

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U posljednja 24 sata zabilježeno je u Primorsko-goranskoj županiji 17 novih slučajeva koronavirusa.
U posljednja 24 sata zabilježeno je u Primorsko-goranskoj županiji 17 novih slučajeva koronavirusa. Njih 15 su kontakti ranije zaraženih osoba i bili su u samoizolaciji. Sedam tih slučajeva je povezano sa žarištima odnosno vjenčanjem i plesnim natjecanjem. Za dvoje zaraženih se još uvijek utvrđuje izvor zaraze.

Virus je ušao i u dječji vrtić "Morčić". Jedno je dijete zaraženo, pa sukladno epidemiološkim uputama - u samoizolaciju do 15. rujna idu tri odgajatelja i djeca iz skupine koja su bila u kontaktu s oboljelim djetetom.

- Činjenica je da je ljeto učinilo svoje u cijeloj Hrvatskoj, pogotovo u nekim sredinama. Veliki broj druženja prevelikog broja ljudi doveo je do toga da smo mi od nekadašnjih nula do 5-6, došli sada na 15,16 i 19 novozaraženih dnevno. Još je to dobro kako je u drugim dijelovima, izjavio je župan Zlatko Komadina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!