07:48 / 10.11.2020.

Autor: HRT

U Primorsko-goranskoj županiji 104 novozaražena

-

-

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji danas su 104 novozaražena, kazao je Vladimir Mićović, ravnatelj NZJZ-a Primorsko-goranske županije.
U Primorsko-goranskoj županiji danas su 104 novozaražena, a i broj aktivnih slučajeva drastično se smanjio, kazao je Vladimir Mićović, ravnatelj NZJZ-a Primorsko-goranske županije. Tendencija pada broja zaraženih vidi se od sredine prošlog tjedna.

Istaknuo je da hladnije vrijeme sakuplja ljude u zatvorene prostore i da to, uz nagle promjene temperatura, pogoduje širenju virusa. Stoga napominje da je potrebno držati distancu, nositi zaštitne maske svugdje gdje je potrebno, posebno u zatvorenim prostorima. Odgovarajući na pitanja o žarištima koronavirusa, kazao je da je ono i dalje u Domu u Volovskom.

Mladen Šćulac, načelnik Stožera Civilne zaštite Primorsko-goranske županije, kazao je da se razmatra mogućnost on-line nastave na tom području, ali da za sada i dalje smatraju kako trebaju nastaviti po dosadašnjem modelu.  

- Nastojat ćemo i dalje nastaviti s radom trgovina. Treba što dulje izdržati. Situaciju treba gledati i ekonomski, a ona je zahtjevna i teška za sve nas, dodaje Šćulac.      

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!