17:58 / 05.03.2021.

Autor: Hina/HRT

U pulskoj bolnici pacijent i četvero medicinskih djelatnika pozitivni na koronavirus

Pulska bolnica

Pulska bolnica

Foto: Sasa Miljevic / Pixsell

Jedan pacijent i četvero djelatnika, medicinskih sestara i tehničara, na odjelu neurologije pulske Opće bolnice zaraženi su koronavirusom, a 14 medicinskih sestara završilo je u desetodnevnoj samoizolaciji, potvrdila je ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić.

- Premda su i ovi, kao i svi drugi pacijenti koji ulaze na liječenje u bolnicu, bili PCR testirani i pokazali su se negativnima, kasnije su razvili simptome, a novi bris je ipak pokazao da su pozitivni na COVID. Već nakon prvog slučaja prošlog tjedna taj smo odjel počeli malo češće testirati, i pacijente i djelatnike. Sad nam je pozitivan još jedan pacijent i četvero djelatnika, a zbog toga je neurologija praktički morala biti ispražnjena od svih djelatnika, istaknula je ravnateljica Hrstić.

Dodala je da su zaraženi pacijenti premješteni na Odjel za infektologiju.

Zbog pojave koronavirusa na Odjelu za neurologiju od ponedjeljka su zabranjeni posjeti u pulskoj Općoj bolnici.

- Neurologija je drugi odjel Opće bolnice u Puli na kojem se pojavio COVID u zadnja tri tjedna. Tri su moguća izvora ove situacije - posjeti bolesnicima, mladi na praksi ili pratnje na porođaju, rekla je Hrstić. Istaknula je da je zato uvijek jedna od prvih mjera zatvoriti sustav za potencijalne vanjske prenositelje bolesti.

- Zbog objektivnih okolnosti moguće je da je u ovom slučaju zaraza doista i došla putem posjeta, te su oni i dalje zabranjeni, a pratnje na porođaju odvijaju se i dalje pod strogim mjerama zaštite, rekla je ravnateljica Hrstić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!