U računalnoj prevari starici ukradeno nekoliko desetaka tisuća eura

19.04.2023.

11:02

Autor: HRT/Hina

Nadzor agencija za naplatu potraživanja, ilustracija

Nadzor agencija za naplatu potraživanja, ilustracija

Foto: HRT / HTV

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska izvijestila je u srijedu o računalnoj prevari u kojoj je 71-godišnja žena izgubila nekoliko desetaka tisuća eura, putem lažne ponude o ulaganju u zlato.Policija navodi da je 71-godišnjakinja prijavila kako ju je potkraj siječnja nazvala njoj nepoznata muška osoba iz inozemstva i nudila joj ulaganje u zlato, na što je ona pristala. Nakon dogovora, nepoznati muškarac joj je preko mobilne aplikacije poslao poveznicu koju je ona prihvatila i unijela sve podatke sa svoje kartice tekućeg računa i fotografiju svoje osobne isprave.

Od tada je s njezina računa isplaćeno nekoliko desetaka tisuća eura na račune u inozemnim bankama. No, nakon uvida u stanje računa, 71-godišnjakinja je shvatila da je prevarena.

Bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava provodi daljnje kriminalističko istraživanje. Također ponovno savjetuje građane da nikomu ne daju podatke o svojoj bankovnoj kartici, osobito serijski broj, rok valjanosti kartice i kontrolni CVC/CVV broj te fotografije osobnih dokumenata koji mogu poslužiti za identifikaciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!