18:14 / 14.04.2018.

Autor: D.M./HRT

U RH je oko 320 000 građana s blokiranim računima

-

-

Foto: - / -

Udruga blokirani osvrnula se i na ratifikaciju Istanbulske konvencije te zapitali kojim se to konvencijama štite blokirani građani.
U RH je oko 320 000 građana s blokiranim računima, a njihov je dug oko 43 mlrd. kn. Udruga Blokirani na konferenciji za novinare predstavila je analizu službenih podataka kojom objašnjavaju da postoji politički cilj za uništavanje poduzetništva i rast apsolutnog siromaštva u Hrvatskoj.  

Udruga poziva sve srodno misleće organizacije da im se pridruže u organizaciji velikog prosvjeda koji bi bio miran, ali bi ukazao na novo hrvatsko proljeće simbolično i novi ponos nas građana koji smo shvatili igru HDZ-a i SDP-a i ne pristajemo više na njihovu nesposobnost u upravljanju igre, rekla je predsjednica Udruge Miriam Kervatin. Osvrnuli su se i na ratifikaciju Istanbulske konvencije te zapitali kojim se to konvencijama štite blokirani građani.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!