19:02 / 10.02.2022.

Autor: V.G./HRT

U rijeci Korani pronađeno tijelo muškarca

Policija

Policija

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

U srijedu oko podneva, policijski su službenici na širem području Slunja pronašli trojicu stranih državljana koji su se nalazili u lošem zdravstvenom stanju zbog čega im je pružena liječnička pomoć u HMP Slunj. Nakon liječničke obrade, osobe su dovedene u službene prostorije kako bi se utvrdile okolnosti i zakonitost njihova boravka u Republici Hrvatskoj.

Utvrđeno je da se radi o državljanima Gambije koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Tijekom razgovora s njima, policijski su službenici došli do saznanja da je još jedna muška osoba bila s njima te da je prilikom pokušaja prelaska rijeke Korane pala u vodu i vjerojatno se utopila.

Slijedom prijave, policijski službenici Policijske uprave karlovačke su jučer i danas poduzimali mjere i radnje traganja za osobom te pretraživali rijeku Koranu na području Nikšića i Pavlovca. Danas poslijepodne u rijeci Korani na području Pavlovca pronađeno je mrtvo tijelo muške osobe, a s ciljem utvrđivanja identiteta i okolnosti stradavanja, policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje.

Trojica državljana Gambije su izrazila namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj te su smješteni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!