U Rijeci održan Festival slobode

10.10.2020.

19:31

Autor: Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

default error photo
U Rijeci je, nakon Zagreba, održan Festival slobode, kojim su organizatori, Inicijativa prava i slobode, željeli upozoriti na ograničavanje ljudskih prava.
U Rijeci je, nakon Zagreba, održan Festival slobode, kojim su organizatori, Inicijativa prava i slobode, željeli upozoriti na ograničavanje ljudskih prava i sloboda uvođenjem mjera zbog pandemije. Skup je privukao nekoliko stotina ljudi.

- Maske su simbol poput onog simbola koji se nosio u nacističkoj Njemačkoj, Davidova zvijezda, to je simbol svijeta koji je na akciji. Sve je na akciji, poručio je imunolog, dr. sc. Srećko Sladoljev.

- Vlada mora promijeniti strategiju protiv korone, inače će se urušiti gospodarstvo, ali i hrvatsko društvo. Naime, najzdraviji dio populacije: radnici, đaci i studenti, oni moraju funkcionirati, učiti i raditi, ističe prof. dr. sc. Ivan Lovrinović s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!