11:42 / 17.04.2021.

Autor: P.F./HRT

U Rijeci počinje cijepljenje prosvjetnih djelatnika

Cijepljenje

Cijepljenje

Foto: HTV / HRT

Druga najpogođenija županija danas je Primorsko-goranska u kojoj je 318 novih slučajeva zaraze, a u riječkom KBC-u preminule su 4 osobe. U Rijeci danas počinje cijepljenje učitelja koji su jedna od najizloženijih skupina.

Cijepljenje bi trebalo početi oko 14 sati, a kako HTV doznaje, odazvalo se oko 200 učitelja i nastavnika škola u PGŽ, rekla je u podnevnom Dnevniku Klaudija Modrić Plantarić.

Procijepljenost u Primorsko-goranskoj županiji mnogo je viša u odnosu na druge dijelove Hrvatske i epidemiolozi su zadovoljni time što se ide u tom smjeru. Nisu samo Rijeka i riječki prsten žarište epidemije, broj novozaraženih raste i na Krku, Cresu, Lošinju, u Crikveničko-vinodolskoj rivijeri i u Gorskom kotaru. Pozitivno je to što je broj pozitivnih učenika u padu.

Ravnatelj ZJZ Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović izjavio je da je "maligni mutant učinio svoje i epidemiju proširio kroz cijelu PGŽ".

- Nadamo se ipak smirivanju. Prve naznake toga naziru se, barem što se tiče broja novooboljelih i broja aktivnih slučajeva, rekao je za podnevni Dnevnik.

Ministar zdravstva Vili Beroš dolazi u radni posjet KBC-u Rijeka, a očekuje se da će pružiti potporu njegovim djelatnicima, jer, kako je rekao ravnatelj Ružić, unatoč doista teškoj situaciji, zdravstveni je sustav u riječkom KBC-u vrlo stabilan.

Tijekom proteklog dana U Primorsko-goranskoj županiji ozdravilo je 217 osoba, testirano je 1126 uzoraka, a pozivnih je bilo 28,2 posto. Na području županije sad je 2224 oboljelih od covida-19.

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka su dva pacijenta oboljela od covida-19 manje nego dan prije, tako da se sad u ovoj bolnici liječi 195 pacijenata. Na respiratoru ih je 11.

U sekundarnom županijskom covid centru, u Thalassotherapiji Opatija je 27 pacijenata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!