U Rijeci više neće gorjeti autobusi

17:16 / 21.05.2019.

Autor: Darko Santini/V.K./HRT

-

-

Foto: - / -

U posljednje vrijeme riječki javni prijevoznik Auto trolej je često na stranicama "crne kronike" zbog autobusa koji su se zapalili tijekom vožnje ili su stali zbog kvara.
U posljednje vrijeme riječki javni prijevoznik Auto trolej je često na stranicama "crne kronike" zbog autobusa koji su se zapalili tijekom vožnje ili su stali zbog kvara. Iz te tvrtke najavljuju nabavu čak 52 nova autobusa čime bi se riješili nagomilani problemi.

Da je sve veći broj pokvarenih autobusa činjenica je od koje ne bježe u riječkom Autotroleju. Ipak, kažu da problem nije velik i da ne utječe na vozni red.

- Naravno, riječ je o vozilima koja su starijeg godišta. tako da postoje određeni problemi. Međutim, na uklanjanju istih se konstantno radi i javni gradski prijevoz se odvija nesmetano, istaknula je Kristina Danilović, glasnogovornica Autotroleja.

Građani pak primjećuju da je na nekim linijama reduciran broj polazaka i da autobusi ne voze dovoljno često.

Oni koji žive u predgrađu uglavnom kažu da su dobro pokriveni linijama Autotoleja, a hvale i vozače.

Kako bi se trenutačna situacija popravila, Autotrolej kreće u veliku obnovu voznog parka.

Riječ je o sredstvima EU i projektu NO REGRET. Ugovor o nabavci je potpisan i evo na jesen 9-10. mjesec očekuje nas dolazak 22 nova autobusa, govori Danilović.

Sljedeće godine također putem europskog projekta u Rijeku će doći još 32 nova autobusa, čime će se prosječna starost vozila smanjiti na samo šest godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!