15:49 / 24.03.2020.

Autor: Hina/I.Z.

U riječkom KBC-u 26 zaraženih koronavirusom

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, arhiva

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Štimac je rekao da su tri pacijenta kod kojih je stanje malo teže u Klinici za infektologiju i imaju naglašenije promjene na plućima.
Ravnatelj riječkog Kliničkog bolničkog centra Davor Štimac izvijestio je da se u toj bolnici trenutačno nalazi 26 zaraženih koronavirusom, od kojih nijedan nije na respiratoru.

- Koronavirus u Hrvatskoj - najnovije informacije

Štimac je rekao da su 23 pacijenta smještena u Kliniku za infektologiju, a tri u zgradu Klinike za oftalmologiju koja je ispražnjena i prenamijenjena za smještaj bolesnika s koronavirusom.

Istaknuo je da su tri pacijenta kod kojih je stanje malo teže u Klinici za infektologiju i imaju naglašenije promjene na plućima.

Trenutačno je u KBC-u ukupno 370 ležećih bolesnika, što je otprilike polovina koliko ih je prosječno dnevno bilo prije pojave koronavirusa.

Najviše ih je u klinikama za kirurgiju i internu medicinu.

Neke od klinika su ispražnjene radi prijma zaraženih koronavirusom, poput onih za oftalmologiju, dermatologiju, otorinolaringologiju i fizikalnu medicinu, a dio liječnika premješten je na druga mjesta u KBC-u.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!