15:31 / 14.04.2020.

Autor: Hina/I.Z.

U riječkom KBC-u umrla zaražena žena, prvi smrtni slučaj u PGŽ-u

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, arhiva

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Ravnatelj riječkog KBC-a Davor Štimac izjavio je da je preminula pacijentica 27 dana bila na respiratoru, a svi pokušaji da se njezino stanje poboljša, nisu bili uspješni.
Prvi smrtni slučaj zaražene osobe potvrđen je u Primorsko-goranskoj županiji. Rriječ je o 69-godišnjoj ženi koja je bila teški kardiovaskularni i vaskularni bolesnik te je od dolaska u riječki KBC bila na respiratoru.

- Koronavirus - epidemija iz minute u minutu

Ravnatelj riječkog KBC-a Davor Štimac novinarima je izjavio da je pacijentica 27 dana bila na respiratoru, a svi pokušaji da se njezino stanje pobljša nisu bili uspješni, ponajprije zbog ozbiljnog komorbiditeta.

Izvijestio je da je u toj bolnici trenutačno 14 zaraženih, a jedna pacijentica skinuta je s respiratora i premještena u Pulu.

- Svi oboljeli su u Klinici za infektologiju, imaju srednje teške do blage simptome, rekao je Štimac.

Nema pacijenata na drugoj lokaciji za smještaj zaraženih koronavirusom u riječkom KBC-u, zgradi Klinike za otorinolaringologiju.

Oboljeli s vrlo blagim simptomima ili bez njih smještaju se u dijelu crikveničke Thalassotherapije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!