U Rijeku stigao vlak s 500 Čeha

17.06.2023.

14:21

Autor: Vijesti/HRT/T.S.

Češki prijevoznik RegioJet

Češki prijevoznik RegioJet

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

U Rijeku je stigao prvi ovogodišnji vlak češkog prijevoznika RegioJeta. Četvrta je to sezona da češki vlak dolazi na Kvarner i u Hrvatsku, a danas je stiglo oko 500 putnika. 

Dio putnika ostaje u Rijeci i na Kvarneru, a dio njih krenuo je prema Istri i otocima te dalje prema jugu zemlje. Za razliku od lani, kada je vlak vozio svakodnevno, ove sezone polasci za Hrvatsku iz Praga bit će tri puta tjedno, sve do kraja rujna. 

- Idem u Rovinj i nadam se da neću ništa raditi, samo uživati. Put je dobro prošao, prespavala sam ga, rekla je Kristina, gošća iz Češke.

- Vjerujem da će s ovim vlakom doći oko 80 ili 90 tisuća putnika i da će ne samo zbog ovog vlaka nego i na druge načine, upravo zbog pozitivnih emocija, koje imaju u neku ruku, dovesti i ostale Čehe na područje Kvarnera, rekao je Petar Škrapa, direktor turističke zajednice Rijeke. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!