22:36 / 10.08.2020.

Autor: Hina/HRT

U Rovinju na moru poginuo 26-godišnji Nijemac

-

-

Foto: - / -

U pulskoj bolnici umro je 26-godišnji Nijemac na kojega je poslijepodne, dok se kupao u akvatoriju kod Rovinja, gliserom naletio njegov 60-godišnji sunarodnjak.
Tragedija u rovinjskom akvatoriju. Poslijepodne je u nesreći na moru, između Škarabe i Crvenog otoka u Rovinju, smrtno stradao kupač, 26-godišnji Nijemac.

Na njega je naletio gliser kojim je upravljao 60-godišnji Nijemac. Ozlijeđeni mladić prevezen je u pulsku bolnicu gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo.

Policija i Lučka kapetanija utvrđuju okolnosti nesreće. Prva faza očevida je završena, a nastavlja se sutra.

Na intervenciju su izašli i djelatnici Lučke kapetanije Pula, Lučke uprave Rovinj i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Rovinj.

Sigurna plovidba: 120 kazni, naplaćeno 203.850 kuna

Ova nesreća potvrđuje koliko je potrebno savjesno upravljati plovilima. A kako bi ovakvih nesreća bilo što manje - na Jadranu je, na području svih hrvatskih lučkih kapetanija, provedena tradicionalna akcija pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe  u okviru središnje godišnje akcije "Sigurna plovidba 2020". Provedba akcije koordinirana je sa Službom za nadzor i upravljanje pomorskim prometom.

Obavljeno je 397 pregleda različitih kategorija plovila i utvrđeno 120 prekršaja naplaćenih 203.850 kuna. Kao najčešći i najopasniji prekršaj na moru utvrđeno je glisiranje unutar 300 m od obale.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!