U ruševinama crkve u Žažini pronađeno beživotno tijelo muškarca

29.12.2020.

19:21

Autor: HRT

default error photo
Vatrogasci su nešto iza 19.30, nakon gotovo sedam sati potrage, pronašli tijelo preminulog muškarca.
Noć je u Lekeniku obilježio niz manjih potresa i je svaki budio. Mještani su u strahu. Noć im je, kažu bila stresna, cijelo je vrijeme tlo je podrhtavalo, a jutros su iz probudili novi jači potresi. Na svaki prolazak automobila, dodaju, skaču kao zečevi, stresno je. I danas će kažu do Petrinje u pomoć.Vatrogasci su sinoć nešto iza 19.30, nakon gotovo sedam sati potrage, pronašli tijelo preminulog muškarca u ruševinama župne crkve sv. Nikole i Vida u Žažini, čime se broj poginulih u razornom potresu koji je pogodio središnju Hrvatsku popeo na sedam.

➡️ Sedmero poginulih, neizvjesna noć Petrinje, Siska, Gline...- Svjedočili smo jednoj tragičnoj situaciji, ne samo za općinu Lekenik nego i šire područje, kada je potres ogromnom jačinom zatresao veliki dio naše županije pa i šire. U trenutku potresa u samoj crkvi nalazile su se četiri osobe. Od toga su tri osobe odmah nakon potresa spašene, nalazile su se u dijelu crkve koji se nije toliko urušio. Izvukli su ih i spasili vatrogasci s područja općine Lekenik. Nažalost, jedna osoba se nalazila na povišenom dijelu odnosno dijelu gdje se nalaze orgulje. Cijela akcija i potraga za tom osobom trajala je od trenutka potresa punih sedam sati. Nažalost, i uz vatrogasce i uz HGSS i uz svu mehanizaciju, došlo se do tijela osobe preminule u samom potresu, rekao je za HTV Ivica Perović, načelnik općine Lekenik.Policija je izašla na očevid, a informaciju je na Twitteru potvrdio MUP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!