U Saboru o razrješenju glavnog ravnatelja HRT-a

19:27 / 12.07.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Rasprava u Saboru

Rasprava u Saboru

Foto: HTV / HRT

Zastupnici su raspravljali o prijedlogu mjerodavnog saborskog Odbora o razrješenju glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića. On je u nedavnoj akciji USKOK-a uhićen zbog sumnje na korupciju. Odbor je za vršitelja dužnosti ravnatelja predložio njegova dosadašnjeg zamjenika Renata Kunića. O tim će točkama zastupnici glasovati u četvrtak.


- Ironija sudbine je da će u konačnici glavni ravnatelj HRT-a biti razriješen ne zato što je posao ravnatelja obnašao loše, nego zbog nečega što možemo nazvati izvannastavnim aktivnostima, on će na kraju biti razriješen zbog onoga što je radio u fušu, kazao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

- Ono što je i što mora biti meritum cijele ove priče je da kad u četvrtak izglasamo razrješenje Kazimira Bačića za glavnog ravnatelja HRT-a i imenujemo vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, sutradan odmah Nadzorni odbor raspiše javni poziv za izbor novog ravnatelja ili ravnateljice, istaknuo je Goran Ivanović (HDZ).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!