U Saboru o stanju u Crnoj Gori

06.09.2021.

17:16

Autor: Vijesti u 17/IMS/M.Š./HRT

Gordan Jandroković

Gordan Jandroković

Foto: HTV / HRT

Hrvatski sabor jesensko će zasjedanje početi u iduću srijedu, 15. rujna. Najavio je to predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon sjednice saborskog Predsjedništva. 

Sabor će bez prekida zasjedati do 12. studenoga, nakon čega će uslijediti stanka zbog obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U Saboru se danas nisu mogli izbjeći komentari o stanju u Crnoj Gori, nakon jučerašnjih nereda zbog ustoličenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija u Cetinju.

- Kao Hrvat i kao čovjek koji se sjeća 90-tih godina, mogu reći da ovo u Crnoj Gori ne izgleda dobro, podsjeća na neke situacije koje smo gledali u devedestima. Dolazili su od strane Beograda prema susjednim zemljama, istaknuo je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Nažalost, svi smo morali ovo proći što danas prolazi Crna Gora. Meni je, koji i imam određene korijene u toj zemlji, osobno teško gledati što se tamo događa. Ovo čak podsjeća na onu Jogurt revoluciju s kraja 80-tih godina, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!