U Saboru 'Simulirani parlament' o Zakonu o studentskom radu

26.03.2018.

07:25

Autor: D.M./HRT

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U "Simuliranom parlamentu ove godine sudjeluje oko 130 studenata prava s Pravnih fakulteta iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita, te studenti Upravnog studija Veleučilišta u Vukovaru.
Pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora Europsko udruženje studenata prava - ELSA Hrvatska održava "Simulirani parlament". Tema rasprave je "Zakon o studentskom radu". Sjednicu je otvorio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uz nazočnost predsjednika Odbora za pravosuđe Orsata Miljenića.

Gordan Jandroković
je pozvao je studente da u demokratskoj raspravi, utemeljenoj na argumentima, bez etiketiranja, traže najbolja rješenja, osvrnuvši se pritom i na raspravu oko Istanbulske konvencije. "Naša demokracija je mlada, mi se još uvijek učimo argumentirano raspravljati. U raspravi oko Istanbulske konvencije, vrlo je malo argumentirane rasprave, a jako je puno optuživanja onoga koji drugačije misli", rekao je. Studentima je poručio kako je Zakon o studentskom radu životna, tema bez svjetonazorskih elemenata, o kojoj će uskoro raspravljati i "pravi" Sabor. Pozvao ih je da se pokušaju staviti u poziciju zastupnika, doživjeti ono što oni doživljavaju u svom radu te izbjeći zamke koje "postoje u javnom medijskom prostoru", da zastupnici isključivo gledaju vlastite interese.

"Simulirani parlament je projekt kojeg ELSA Hrvatska provodi gotovo 18 godina, a njegov je cilj upoznati studente prava s praktičnim iskustvom u donošenju normativnog akta, te poticati buduće pravnike na argumentiranu raspravu. U "Simuliranom parlamentu ove godine sudjeluje oko 130 studenata prava s Pravnih fakulteta iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita, te studenti Upravnog studija Veleučilišta u Vukovaru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!