22:00 / 31.01.2018.

Autor: HRT

U Saboru važni zakoni za razvoj poduzetništva

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U drugo čitanje stižu izmjene Zakona o poticanju ulaganja, a prije toga u prvom će se čitanju raspravljati o izmjenama Zakona o unapređenju poduzetničke infrastrukture.

Saborski zastupnici raspravljat će o dva zakona važna za razvoj poduzetništva, u drugo čitanje stižu izmjene Zakona o poticanju ulaganja, a prije toga u prvom će se čitanju raspravljati o izmjenama Zakona o unapređenju poduzetničke infrastrukture. 

Sjednicu Sabora pratite uživo:Najvažnijom novinom u izmjenama Zakona o unapređenju poduzetničke infrastrukture potpredsjednica vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić ocjenjuje ukidanje odredbe da jedinica lokalne samouprave ne može zatražiti darovanje državnog zemljišta za poduzetničku zonu ako u krugu od 20 kilometara postoji zona čija je popunjenost manja od 66 posto. 

U drugo čitanje stižu izmjene Zakona o poticanju ulaganja. Od novina ministrica Martina Dalić izdvaja dodatne poticaje za mikropoduzetnike i informacijsko komunikacijski sektor te posebice aktiviranje državne imovine - davanjem u zakup poduzetnicima na razdoblje od deset godina, bez plaćanja najamnine, ali uz uvjet da investitor u roku od tri godine u sam projekt uloži tri milijuna eura, a da se istodobno vrijednost državne imovine poveća za 50 posto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!