09:30 / 06.03.2018.

Autor: HRT

U Saboru Zakon o uvjetima pružanja usluga carinskog zastupanja

-

-

Foto: - / -

Zbog zaostataka koji su rezultat prošlotjedne maratonske rasprave o izmjenama Poslovnika, Hrvatski je sabor plenarno zasjedanje počeo danas.

Zbog zaostataka koji su rezultat prošlotjedne maratonske rasprave o izmjenama Poslovnika, Hrvatski je sabor plenarno zasjedanje počeo danas.

Raspravljat će o prijedlogu zakona o uvjetima pružanja usluga carinskog zastupanja kojim se uređuju uvjeti prema kojima osoba s poslovnim nastanom u Hrvatskoj u sklopu registrirane djelatnosti može pružati usluge carinskog zastupanja u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj posluje 612 ovlaštenih carinskih otpremnika, tj. pravnih osoba koje obavljaju poslove zastupanja, te oko 2500 ovlaštenih carinskih zastupnika, odnosno fizičkih osoba koje kao zaposlenici carinskih otpremnika poduzimaju radnje carinskog zastupanja. U odnosu na postojeći pravni režim koji uređuje obvezu ishođenja tri vrste odobrenja, sada se predlaže samo jedna vrsta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!