U samo nekoliko dana prikupili više od 200 kampera i mobilnih kućica

10.04.2021.

21:49

Autor: Regionalni dnevnik/I.B./HRT

Ponos Hrvatske

Ponos Hrvatske

Foto: HTV / HRT

Dvojica mladića iz Poreča i Vrsara dobili su nagradu Ponos Hrvatske. Odmah nakon potresa na Banovini angažirali su se u prikupljanju pomoći i u samo nekoliko dana prikupili više od 200 kampera i mobilnih kućica.

Dvojica mladića iz Poreča i Vrsara koji su dobili nagradu Ponos Hrvatske. Odmah nakon potresa na Banovini angažirali su se u prikupljanju pomoći i u samo nekoliko dana prikupili više od 200 kampera i mobilnih kućica.

Simboličan znak zahvale, danas im stoji u rukama. Adriano i Denis sad su i službeno, oni kojima se Hrvatska ponosi.

- Nismo to očekivali. Cilj nam je bio samo pomoći tim ljudima ne razmišljajući šta će biti, hoće li netko to prepoznati ili neće, rekao je Adriano Ukušić.

- Jako ponosni, umorni smo bili, iscrpljeni, ali na žalost nismo mogli svima pomoći jer je bio prevelik broj poziva i upita i svega, rekao je dobitnik nagrade Ponos Hrvatske Denis Bernobić.

- Već 28. navečer krenuli smo u prikupljanje, 29. smo te prikolice pripremili i 30. ujutro krenuli na put sa 25 prikolica.

25 je uskoro postalo 50, pa 100 i na kraju 211, u čak 7 konvoja. Val dobrote zahvatio je mnoge koji su im se priključili, a sve je počelo jednom običnom objavom na društvenim mrežama.

- Drugi dan 25, 26 kućica smo odmah povezli gore i svaki dan nam se javilo sve više prijatelja i partnera i došli smo do 211 kućica. Baš se moram zahvaliti prijateljima i poznanicima, ističe Denis Bernobić.

Koji su zajedno s njima, volonterski, nosili pomoć najpotrebitijima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!