18:23 / 17.02.2022.

Autor: Hina/HRT

U sanaciju petrinjskih cesta uloženo sedam milijuna kuna

Petrinja

Petrinja

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Sisačko-moslavačka županija lani je uložila gotovo sedam milijuna kuna u sanaciju oštećenih cesta na području Petrinje, a župan Ivan Celjak za obilaska Strašnika u četvrtak je rekao da su se vodili prioritetima pa su sanirane ceste kojima će se u obnovi kretati teška mehanizacija.

Među ostalim radovima, u Strašniku je izvedena sanacija zbog posljedica potresa, vrijedna 1,1 milijun kuna, te sanacija u mjestu Sibiću od 685 tisuća kuna. Obavljeni su radovi i u Donjoj Bačugi u dužini od tri kilometra, vrijedni 1,4 milijuna kuna, a više od dva milijuna kuna uloženo je u sanaciju kolničkog zastora u Glinskoj Poljani, ukupne dužine 4,5 kilometara. 

Prometnicu u Strašniku, na kojoj su završeni radovi, obišao je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, koji je u vezi s ulaganjima županije u cestovnu infrastrukturu rekao kako je obveza omogućiti stanovnicima Sisačko-moslavačke županije neometano prometovanje sigurnim županijskim cestama.


- Na petrinjskom području vodili smo se prioritetima pa su sanirane one ceste kojima će se za obnove kretati teška mehanizacija i gdje je potrebno što prije život vratiti u normalu, rekao je.


- Ulažemo u ceste na području Petrinje i okolnih mjesta, a već za ovu godinu predvidjeli smo novih sedam milijuna kuna, te smo prijavili i sanaciju dodatnih cesta, mosta i klizišta s više od 20 milijuna kuna, koja su osigurana uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, istaknuo je Celjak.


Nakon obilaska petrinjskog područja župan Celjak je održao radni sastanak s petrinjskom gradonačelnicom Magdalenom Komes.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!