15:52 / 06.10.2021.

Autor: M.Š./Hina/HRT

U Sesvetama skrivali 228 kilograma grana, lišća i cvjetnih vrhova marihuane

Zapljena droge u Sesvetama

Zapljena droge u Sesvetama

Foto: PU zagrebačka / HRT

Zagrebačka policija prijavila je 36-godišnjaka i 34-godišnjaka koji su u dvije kuće u Sesvetama skrivali 228 kilograma grana, lišća i cvjetnih vrhova konoplje, 1300 grama marihuane pripremljene za preprodaju i manju količinu amfetamina.

Policija je izvijestila da je dvojac uhićen zbog sumnje da su na neutvrđenom mjestu sadili marihuanu koju su po sazrijevanju brali i sušili u dvije kuće na području Sesveta, gdje su drogu i skrivali radi daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu.

- Svoju su sumnju potvrdili kada su temeljem naloga suda obavili pretragu dviju kuća na području Sesveta pri čemu su pronašli ukupno 1269 grama marihuane u više staklenki, 3,8 grama amfetamina te 228.800 grama grana, lišća i cvjetnih vrhova marihuane, izvijestila je policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!