14:06 / 25.08.2018.

Autor: A.Š./HRT

U Šibenik će zbog ovoga dolaziti stručnjaci iz cijelog svijeta

-

-

Foto: - / -

U sklopu triju europskih projekata - u centar Puljane na Krki, tvrđavu Svetog Ivana u Šibeniku i Centar za koralje na Zlarinu dolazit će stručnjaci iz cijelog svijeta kako bi proučavali prirodne fenomene i arheološke lokalitete.
Sunce i more već odavno nisu dovoljni za privlačenje gostiju, shvatili su to  u Šibensko-kninskoj županiji koja postaje središte istraživačkog i znanstvenog turizma.  U sklopu triju europskih projekata - u centar Puljane na Krki, tvrđavu Svetog Ivana u Šibeniku i Centar za koralje na Zlarinu dolazit će stručnjaci iz cijelog svijeta kako bi proučavali prirodne fenomene i arheološke lokalitete.

Upravo za znastvenike u nekadašnjoj vojarni uz Krku uređuje se istraživačka baza s 38 ležajeva. Najčišću rijeku u Europi mladi istraživači već pohode. Savršeno je to okruženje, kažu, i za škole u prirodi. Ovdje će moći doživjeti i Krku iz vremena rimskih legija. S pomoću prezentacijskog postava arheološkog bisera Burnuma.

Edukacijski kampus dobit će i Šibenik, u utrobi tvrđave svetog Ivana predviđen je smještaj za 40 gostiju. I obala i otoci imaju adute za znanstveni turizam.

Svijet podmorja proučavat će se u Hrvatskom centru koraljarstva na Zlarinu. Jer ono što baštinimo istraživačima je itekako primamljivo. Zašto to ne unovčiti?

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!