09:59 / 05.07.2020.

Autor: Hrvoje Gunjača/T.V./HRT

U Šibeniku građani od ranog jutra izlaze na birališta

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Velik je broj Šibenčana koji su od ranog jutra došli iskoristiti svoje biračko pravo. Bit će stoga zanimljivo vidjeti prve informacije DIP-a o odazivu birača.
Velika je gužva od otvaranja birališta u Krešimirovu domu u Šibeniku. Jer, uz stanovnike ovoga dijela Šibenika, tu je i biračko mjesto za stanovnike iz drugih županija, koji odmor provode na ovome području. Prijavilo ih se Državnom izbornom povjerenstvu ukupno više od 700. Među njima i velik broj Zagrepčana.

No znatan je i broj Šibenčana koji su od ranog jutra došli iskoristiti svoje biračko pravo. Bit će stoga zanimljivo vidjeti prve informacije DIP-a o odazivu birača.

Na biračko mjesto istodobno može pristupiti samo onoliko birača, koliko dopuštaju epidemiološke mjere, odnosno kako bi se održala potrebna distanca. Na biračkim mjestima nismo vidjeli nikoga bez zaštitne maske, a mnogi nose i rukavice.

Zamjerki na uvjete birači zasad nemaju. Evo što su nam neki od njih kazali nakon ispunjavanja građanske dužnosti:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!