17:34 / 15.09.2019.

Autor: HRT

U Šibeniku obilježena godišnjica Rujanskog rata

-

-

Foto: - / -

U Šibeniku i okolici obilježava se godišnjica Rujanskog rata - bitke za taj grad u kojoj su hrvatski branitelji u rujnu '91. porazili znatno nadmoćnijeg srpskog agresora
U Šibeniku i okolici obilježava se godišnjica Rujanskog rata - bitke za taj grad u kojoj su hrvatski branitelji u rujnu '91. porazili znatno nadmoćnijeg srpskog agresora i spriječili presijecanje Hrvatske na dva dijela.

Komemoracija je danas održana na mjestu krvave bitke za Veliku Glavu u skradinskome zaleđu - strateškoj točki za obranu šibenskoga kraja tijekom cijeloga Domovinskog rata.

- Sav se ježim danas kad se sjetim koji je pakao ovdje bio! Ovo je pakao bio! Oni su nas tukli, oni su 1.500 granata - ja i Laća smo izbrojili tada - potrošili na križ Gospe Fatimske, rekao je Danko Brzić, bivši pripadnik 113. šibenske brigade HV-a.

- 9.1.'94, za vrijeme primirja, na straži, bio je ročni vojnik, na straži je pogođen iz snajpera. Teško bi mi bilo da ne dođem. Meni se čini da bih umrla, rekla je Mira Majstorović, majka poginulog hrvatskog branitelja iz Dubrovnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!