10:08 / 26.03.2021.

Autor: T.V./HRT

U Šibeniku počelo masovno cijepljenje protiv koronavirusa

U sportskoj dvorani Baldekin u Šibeniku počelo masovno cijepljenje protiv koronavirusa

U sportskoj dvorani Baldekin u Šibeniku počelo masovno cijepljenje protiv koronavirusa

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Počelo je prvo masovno cijepljenje u Šibensko-kninskoj županiji. U sportskoj dvorani na Baldekinu, 5 mobilnih timova iz DZ-a Šibenik cijepit će s 480 doza Pfizerova cjepiva starije i kronične bolesnike.

- Ima mnogo ljudi kojima uopće nije važno koje je cjepivo u pitanju, najvažnije im je što prije se cijepiti. Ja mislim da je takvo razmišljanje ispravno, najvažnije je da se što prije procijepimo i da sve bude kako treba, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Šibenik Joško Jurić.

Obje doze cjepiva u toj je županiji dobilo oko četiri tisuće ljudi, a veća količina novog cjepiva stiže sljedeći tjedan.

Diana Dulibić Vlahov, ravnateljica ZJZ-a Šibensko-kninske županije, kaže kako idući tjedan očekuju dostavu do sada najveće količine cjepiva.

- Doći će nam oko 2300 doza cjepiva, s tim da će jedan dio biti potrošen za drugu dozu cijepljenja, a ostatak će biti novo cijepljenje, rekla je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!