16:15 / 30.07.2018.

Autor: B.S.LJ./HRT

U Šibeniku prvi slučaj "uvezenih" ospica

-

-

Foto: - / -

Procjenjuju da nema rizika od prenošenja bolesti jer je procjepljenost protiv ospica u ovoj županiji posljednjih godina na razini 95 posto.
U šibenskoj bolnici zabilježen je prvi slučaj ospica. Riječ je o stranom državljaninu koji je prije tjedan dana primljen sa simptomima te zarazne bolesti, koja je pretragama i potvrđena.

Osoba je zadržana na liječenju na Odjelu za zarazne bolesti, no nikakvih komplikacija nije bilo pa je danas otpuštena u izliječenom stanju, navode iz Opće bolnice Šibensko-kninske županije.

Procjenjuju i da nema rizika od prenošenja bolesti jer je procjepljenost protiv ospica u ovoj županiji posljednjih godina na razini 95 posto.

"U ovom trenutku, kao i u slučaju ovog pacijenta, tako i preko ljeta očekujemo mogućnost takozvanih uvezenih slučajeva, dakle iz drugih zemalja koji dolaze ovdje tijekom turističke sezone. Dakle, ako se pojavi još koji novi slučaj, poduzimat ćemo naravno sve moguće preventivne mjere", kaže nam Sanja Jakelić, ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!