11:33 / 22.04.2020.

Autor: HRT

U Šibensko-kninskoj županiji jedan novooboljeli

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na današnji dan još jedna osoba s područja Šibensko-kninske županije pozitivna, bliski obiteljski kontakt s prethodno oboljelom osobom.
Na današnji dan još jedna osoba s područja Šibensko-kninske županije pozitivna, bliski  obiteljski kontakt s prethodno oboljelom osobom.

• Koronavirus - epidemija iz minute u minutu

Ukupno u županiji broj zaraženih osoba je 83 od kojih je 27 ozdravljenih osoba. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 8 osoba i niti jedna nije na respiratoru. Nije bilo kršenja navedene mjere.

Zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji, a prema uputi Kriznog stožera ministarstva zdravstva, ukinute su noćne smjene u izdvojenim ambulantama domova zdravlja za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od koronavirusa. Rad u tzv. „COVID-19 ambulantama“ u Šibeniku i Kninu organiziran je svakog dana od 8 do 20 sati, a u Drnišu od svakoga dana od 7 do 19 sati.

Također, prema uputi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, od sutra 23. travnja 2020. godine, svim djelatnicima dentalne medicine (stomatolozi, zubni tehničari, protetičar, oralni kirurg, zubni rendgen) određeno je provođenje zdravstvene zaštite u svojim ordinacijama u redovno radno vrijeme koje su imali i prije pojave koronavirusa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!