09:19 / 15.10.2020.

Autor: P.F./Hina

U šibenskom Domu za starije zaraženo šest štićenika

-

-

Foto: - / -

Jedan štićenik hospitaliziran je prije dva dana i pokazalo se da je pozitivan na Covid-19. Uz njega, pozitivno je još pet štićenika koji zasad nemaju nikakve simptome.
Nakon što je u srijedu kod dvije djelatnice šibenskog doma za starije "Cvjetni dom" potvrđena zaraza koronavirusom, ravnatelj te ustanove Tomislav Ninić potvrdio je da je zaraženo još šest štićenika.

- Jedan štićenik hospitaliziran je prije dva dana i nakon što je testiran na Odjelu infektologije šibenske bolnice rezultati testova pokazali su da je pozitivan na Covid-19. Uz njega, pozitivno je još pet štićenika koji zasad nemaju nikakve simptome. Za sada je situacija dobra, a dalje ćemo postupati prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, rekao je Ninić za ŠibenikIN. 

U "Cvjetnom domu" najprije su se zarazile dvije djelatnice, zbog čega je u srijedu testiran cijeli kat, odnosno 55 štićenika. Rezultati testova pokazali su da je pozitivno šest štićenika. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!