Kaznena prijava 28-godišnjakinji, završena mučna priča iz Hlevnice

17.04.2023.

Zadnja izmjena 19:13

Autor: HRT

Tragedija u Hlevnici u siječnju, arhivska fotografija

Tragedija u Hlevnici u siječnju, arhivska fotografija

Foto: HRT / HTV

Policijska uprava Krapinsko-zagorska u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu dovršila je složeno i opsežno kriminalističko istraživanje nakon što je u mjestu Hlevnica, općina Đurmanec, 29. siječnja 2023. pronađeno tijelo novorođenčeta. Protiv osumnjičene 28-godišnjakinje podnesena je kaznena prijava.

Majka je 28-godišnjakinja iz Krapinsko-zagorske županije koja je počinila kazneno djelo "povreda mira pokojnika", stoji u priopćenju policije. Neslužbeno se doznaje da je majka rodila mrtvo dijete koje je ostavila uz cestu. Više informacija nema jer, kako policija navodi, čuva se dostojanstvo obitelji, rekao je za središnji Dnevnik HTV-ov novinar Ivica Grudiček. 

Protiv majke je podignuta kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Zlataru. 

Mještani Hlevnice su i dalje u šoku, ne mogu razumjeti kako se tako nešto moglo dogoditi. Bilo je i različitih nagađanja da je majka možda iz Slovenije. Sve te spekulacije policija je demantirala svojom istragom. Istraživalo se proteklih mjeseci i u ambulantama i bolnicama, razgovaralo s brojnim svjedocima, rodiljama, ginekolozima i na kraju je sumnja pala na 28-godišnju ženu. Time je ta mučna priča iz Hlevnice završena, dodao je Grudiček.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!