U Sinju kreće program za mlade obitelji i samce "Ostani tu"

26.09.2022.

13:05

Autor: T.V./HRT/Hina

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Grad Sinj u ponedjeljak je objavio javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji i samaca na području grada, a maksimalan iznos potpore iznosi 75.000 kuna.

Riječ je o programu demografskih mjera za koje je iz sinjskog proračuna izdvojeno 2.6 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Program "Ostani tu osmišljen je kako bi se stvorili uvjeti za ostanak i doseljavanje mladih obitelji i samaca u Sinj radi demografske obnove i povećanja broja stanovništva, a dodjeljivat će se mladim obiteljima koji se namjeravaju tamo trajno naseliti.

Kroz paket mjera sufinancirat će se troškovi ishođenja akata o građenju u iznosu do 20 tisuća kuna i troškovi kupnje građevinskog zemljišta za izgradnju stambenog objekta u iznosu od 25 posto ugovorene kupoprodajne cijene, a maksimalno 75 tisuća kuna.

Također sufinancirat će se izgradnja i dovršetak izgradnje stambenog objekta, prve nekretnine na području Sinja, s maksimalno 75 tisuća kuna te troškovi priključka na komunalnu infrastrukturu u ukupnom iznosu do 20 tisuća kuna.

Mjeru je usvojilo Gradsko vijeće Grada Sinja na prijedlog gradonačelnika Sinja Mira Bulja.

Natječaj će biti otvoren od 26. rujna do 26. listopada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!