15:11 / 20.04.2020.

Autor: I.Z./Hina

U Sisačko-moslavačkoj županiji opet porast broja zaraženih, ukupno 20

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Načelnik županijskog Stožera Roman Rosavec je rekao kako je zaštitne opreme dovoljno, a dio je i u pričuvi za posebne potrebe.
U Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla 24 sata, nakon pet dana, ponovo su registrirane dvije osobe pozitivne na koronavirus, tako da je ukupni broj zaraženih u županiji trenutno 20, izvijestio je županijski stožer Civilne zaštite.

Župan Ivo Žinić
rekao je na konferenciji za novinare županijskog Stožera CZ da je od početka epidemije bilo ukupno 34 oboljelih, no u međuvremenu je 14 osoba ozdravilo.

- Pet je ozbiljnijih pacijenata u izolacijskoj jedinici Opće bolnice u Sisku, s dobrom kliničkom slikom, a ostali su u samoizolaciji. Nakon što su epidemiolozi dali suglasnost, Nacionalnom stožeru CZ u ponedjeljak upućen i zahtjev za proširenje područja slobodnog kretanja na području županije. Do konferencije za novinare u 13 sati, kako je rekao Žinić, odobrenje još nije došlo, ali se očekuje tijekom dana.

Dodao je kako je pokrenuta i inicijativa da se ostvari slobodan promet između Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.

Načelnik županijskog Stožera Roman Rosavec je rekao kako je zaštitne opreme dovoljno, a dio je i u pričuvi za posebne potrebe.

Budući da su potrebe za karantenu vozača kamiona sve manje, lokacije u Brezovici i Cerovljanima su napuštene, a koristi se samo ona u Zelenoj dolini.

Rosavec se osvrnuo i na neke kritike rada Stožera, napominjući kako Stožer odgovorno obavlja posao, ne želeći donositi ishitrene odluke, već poštujući mišljenje struke.

To je bio i odgovor oporbenim županijskim vijećnicima iz redova Mosta, HSS-a i HSP-a, koji su u otvorenom pismu ustvrdili da je Stožer neaktivan, ne prepoznaje probleme niti daje prijedloge, nego samo pasivno čeka odluke Nacionalnog stožera, a onda na njihove preporuke sporo reagira.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!