U sisačku bolnicu stiže inspekcija Ministarstva zdravstva

26.04.2023.

12:16

Autor: HRT

Uživo iz Siska o nalazu unutarnje kontrole bolnice

Uživo iz Siska o nalazu unutarnje kontrole bolnice

Foto: HTV / HRT

Tužan prizor dviju starijih pacijentica koje su u sisačkoj bolnici ležale na istom krevetu šokirao je Hrvatsku i izazvao brojne reakcije. Dva dana nakon objave fotografije jedna je žena preminula, a bolnica je pokrenula interni nadzor u kojem je zaključeno da smještaj na istom krevetu nije utjecao na njihovo zdravstveno stanje

Iz Siska se za podnevni Dnevnik javila Iva Vukadin:

Vukadin je kazala kako je Ministarstvo zdravstva objavilo da će uputiti inspekciju u sisačku bolnicu, ali i u Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije.

Prepričala je jučer objavljeni nalaz unutarnjeg nadzora OB-a "Dr. Ivo Pedišić" o spornom događaju u kojem piše kako smrt jedne od pacijentica nije posljedica smještanja na jedan krevet s drugom pacijenticom već da je posljedica dugotrajne bolesti. Komisija za unutarnji nadzor zaključila je da bolnici nedostaje čak 118 postelja  što smatraju posljedicom potresa tj. obnove oštećenih zgrada.

Utvrđeno je i da sporan slučaj nije rutina i praksa sisačke bolnice nego da se to dogodilo zbog preopterećenosti odjela na koji su pacijentice primljene. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!