19:17 / 29.12.2020.

Autor: HRT/Hina

U Sisak i Petrinju stiže 278 vatrogasaca i 76 vozila

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uputio je na područje pogođeno potresom dodatne vatrogasne snage.
Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uputio je na područje pogođeno potresom dodatne vatrogasne snage, 278 vatrogasaca i 76 vozila stiže u Sisak i Petrinju, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Uz velik broj vatrogasaca, upućena su navalna vatrogasna vozila, tehnička vozila, vozila za spašavanje s visine, posebna oprema za spašavanje iz ruševina i vatrogasni timovi s potražnim psima, stoji u priopćenju.

U Petrinju su upućene vatrogasne snage iz Primorsko-goranske, Istarske, Šibensko-kninske, Zadarske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske, Krapinsko-zagorske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, ukupno 137 vatrogasaca i 44 vozila.

U Sisak su upućene vatrogasne snage iz Grada Zagreba, Ličko-senjske, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije, ukupno 141 vatrogasac i 32 vozila.

Uz navedenu ispomoć, na tom području angažirane su sve raspoložive vatrogasne snage Sisačko-moslavačke županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!