U Sisak stiglo deset šlepera humanitarne pomoći

15.05.2021.

11:04

Autor: I.Z./HRT

default error photo

Sisački humanitarac i predsjednik Body building kluba "Sisak" Nermin Eka Kurtović organizirao je u prikupljanje humanitarne pomoći za taj grad, te ljude koji su ostali bez svojih domova u velikom potresu u mjesecu prosincu prošle godine. 

Naglasio je kako je tada pristizala velika količina hrane, ali i namještaja.

- I danas nam je u suradnji s našim prijateljima iz Austrije, došla humanitarna pomoć, velika količina namještaja, ali i građevinskog materijala. Došlo je deset šlepera, istaknuo je Kurtović.

Dodao je kako će se i namještaj, ali i građevinski materijal dijeliti ljudima kojima je pomoć obećana, a višak će se dijeliti i ostalim ljudima kojima je takva pomoć potrebna, jer im je uništen dom.


Kurtović je rekao kako se sva pomoć dijeli uz ugovor, provjeru stanja, ali i uz predočenje osobnih iskaznica da se vidi prebivalište osoba koje dobivaju pomoć. Kurtović je istaknuo kako će se ugovori ovjeriti kod javnih bilježnika, te da pomoć dođe u ruke onima kojima se stvarno i potrebna. 


Zahvalio je volonterima koji pomažu stradalnicima, te je kazao kako će organizatori ove hvale vrijedne humanitarne pomoći, danas na svečanom ručku dobiti i zahvalnice. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!