U Sisku održana humanitarna akcije za pomoć Turskoj i Siriji

18.02.2023.

22:33

Autor: HRT/IMS

U Sisku održana humanitarna akcije za pomoć Turkoj i Siriji

U Sisku održana humanitarna akcije za pomoć Turkoj i Siriji

Foto: Nikola Cutuk / PIXSELL

Pod geslom "Iz Siska s ljubavlju" članice Vijeća žena Medžlisa Islamske zajednice Sisak organizirale su humanitarnu akciju "Kolačijadu". Danima su vrijedno pripremale kolače i orijentalne slastice koje su ponudile svojim sugrađanima, a oni su se u velikom broju odazvali na akciju. Sve donacije prikupljene prodajom kolača bit će usmjerene za pomoć stradalima u potresu koji je pogodio Tursku i Siriju.

- Njima je jako teško, a to je sitnica što mi možemo učiniti za njih, rekla je jedna od sudionica. 


- S obzirom na to da znam kako je, kako je to pretrpjeti posljedice potresa, samo želim pomoći, rekla je jedna od okupljenih djevojaka. 


- Mi smo posebno osjetili dodatan osjećaj potrebe i odgovornosti prema Republici Turskoj koja je među prvim državama najviše pomogla Sisačko-moslavačkoj županiji, području Siska, Petrinje i Gline gdje i dan danas ljudi stanuju u kontejnerima. Ne zaboravimo, 200 stambenih kontejnera dostavila je Turska, rekao je sisački imam Alem ef. Crnkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!