16:46 / 23.01.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/HRT

Plakati gradonačelnice podijelili Sisak

Plakati u Sisku

Plakati u Sisku

Foto: HTV / HRT

U Sisku i okolici u subotu je osvanulo desetak jumbo plakata s fotografijom gradonačelnice Kristine Ikić Baniček (SDP) i porukama "Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100 posto državne obnove" te "Sisak je 100 posto hrvatski", a koje je financirao Grad. 

Grad je podijeljen. Većina ipak kaže - bitno je da što prije počne obnova. Državno izborno povjerenstvo kaže kako na plakatima nema poziva da se glasuje za nekog kandidata i još se ne zna tko su kandidati. No političari znaju - utakmica za glasove traje - od izbora do izbora.

Gradonačelnica kaže da je i dosad jumbo plakatima komunicirala s građanima jer to smatra odličnim načinom komunikacije. Dodala je i kako je HDZ organizirano napada otkad je počela javno govoriti što sve ne funkcionira na terenu.

- Apsolutno me ne zanima što HDZ i Krešo Macan misle o tom načinu komuniciranja s građanima. Istina je da smo uspjeli izboriti veliku bitku i izboriti se za sufinanciranje za grad Sisak i za sve Siščane, poručila je Kristina Ikić Baniček. Grad cijelu godinu objavljuje projekte na plakatima i to nije ništa novo u Sisku, dodala je. 

Predsjednik sisačkog HDZ-a Ivan Celjak osudio je što su plakati kojima se "reklamira" gradonačelnica plaćeni gradskim, odnosno novcem svih poreznih obveznika, pa i ljudi koji su ostali bez domova. Poručio je da je taj novac, "umjesto za kampanju SDP-ove gradonačelnice", morao biti usmjeren za pomoć Siščanima pogođenim razornim potresom.

Plakati su u gradu izazvali različite komentare - neki smatraju da su u funkciji predizborne kampanje za lokalne izbore, a  postavljaju i pitanje tko ih je financirao i u kojem iznosu. Krešimir Macan bi, kako neslužbeno doznajemo, mogao sudjelovati u kampanji potencijalnog joj protukandidata - Ivana Celjaka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!