Sisak: Završen očevid nesreće u kojoj su poginule dvije osobe

21.10.2022.

Zadnja izmjena 19:06

Autor: Igor Ahmetović/Dnevnik/HRT/Hina

Sisak: Dvije osobe smrtno stradale u nesreći na radu

Sisak: Dvije osobe smrtno stradale u nesreći na radu

Foto: Edina Zuko / PIXSELL

U sisačkom prigradskom naselju Galdovo dogodila se nesreća na radu u kojoj su dvije osobe smrtno stradale. Očevid je gotov, a detalji bi trebali biti poznati noćas ili sutra ujutro.

- Poginuli su 38-godišnji vlasnik klesarskog obrta i 22-godišnji radnik. Vlasnik klesarskog obrta je otac dvoje djece. Poginuli su prilikom istovara veliki mramornih ploča koje su iskliznule s utovarnog kamiona i na mjestu ih usmrtile. Prema nekim informacijama treći im je radnik pokušao pomoći ali za dvojicu nesretnih muškaraca nije bilo spasa. Očevid je trajao cijeli dan, bili su ovdje i policija i vatrogasci i Hitna pomoć i ŽDO. Policija bi se o detaljima ove tragedije trebala oglasiti najvjerojatnije sutra, javio je u središnjem Dnevniku HTV-a Leon Čuljak.

Nesreća se dogodila u prostoru kojim se koristi obrt za obradu kamena. Prema neslužbenim podacima, riječ je o prostoru kojim se za potrebe skladištenja kamena koristio klesarski obrt, a nesreća se dogodila pri istovaru kamenih ploča iz dostavnog kamiona.

 U pomoć im je navodno stigao treći radnik, no nije im bilo spasa.

Očevid je gotov, na terenu su bili policija, hitna pomoć, vatrogasci i županijsko državno odvjetništvo.

Detalji bi trebali biti poznati noćas ili sutra ujutro.

Mještani kažu, ovakvu tragediju ne pamte.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!