12:27 / 27.08.2021.

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

U Sisku predstavljen nastavak Vladine mjere aktivne politike zapošljavanja

U Sisku predstavljen nastavak Vladine mjere aktivne politike zapošljavanja

U Sisku predstavljen nastavak Vladine mjere aktivne politike zapošljavanja

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Gotovo osam mjeseci nakon potresa na Banovini, posljedice se i dalje saniraju, a obnova je u tijeku. U Sisku je predstavljen nastavak Vladine mjere aktivne politike zapošljavanja, kojom će se teško zapošljive građane angažirati na otklanjanju posljedica potresa.

Kroz ovu mjeru namjerava se zaposliti 520 osoba s područja Sisačko-moslavačke županije, a izdvojeno je 19,4 milijuna kuna. Onima koji su već ranije radili na tim javnim radovima bit će produženi ugovori, a neki će kroz ovu mjeru dobiti novi posao.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je da je jedan od prioriteta - sigurnosni pregled svih gradova u županiji i osiguranje sigurnosnih puteva do škole. Istaknuo je i kako je i dalje prioritet rušenje oštećenih objekata na čemu će raditi dio radnika koji će biti zaposlen kroz ovu mjeru.

Ministar Josip Aladrović rekao je da će se kroz ovu mjeru nastaviti rast zapošljavanja u Sisačko-moslavačkoj županiji, te da je Vlada kroz svoje mjere i aktivnosti u Banovini pomogla 3.000 poslodavaca i 15.000 zaposlenika.

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak rekao je da je spomenuta mjera važna za županiju jer će se njome zaposliti teško zapošljivi sugrađani koji će raditi na otklanjanju posljedica potresa.

- Od ukupnog broja zaposlenih 515 će ih biti s područja u nadležnosti Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Sisku i pet sugrađana u nadležnosti Područnog ureda u Kutini - najavio je Celjak i izvijestio da je trenutno u Sisačko-moslavačkoj županiji zaposleno 1800 osoba više nego u srpnju prošle godine.

- Mi na ovom području imamo više od 1800 ljudi više zaposlenih nego u istom razdoblju 2019 i 2020. godine. Kada to usporedimo s podacima na nacionalnoj razini to su trendovi prema kojima ide cijela hrvatska ekonomija, to su trendovi koji su pozitivni u smjeru ekonomskog oporavka, rekao je ministar Aladrović.

- S jučerašnjim danom obnovili smo 400 obiteljskih kuća. Sa sljedećim tjednom bit će potpisano više od 1.500 ugovora sa vlasnicima obiteljskih kuća, a sa 15. rujnom prema ovoj dinamici, imat ćemo oko 6000 aktivnih ugovora na konkretnim lokacijama za obnovu, rekao je ministar Medved.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!