14:49 / 16.06.2020.

Autor: P.F./Hina

U Sisku završen najsuvremeniji dječji vrtić

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / -

Novim suvremeno opremljenim vrtićem, koji ima površinu od 690 četvornih metara, osjetno će se podići pedagoški standard predškolskog odgoja i obrazovanja u Sisku.
Završeni su radovi na izgradnji i opremanju najsuvremenijeg sisačkog dječjeg vrtića 'Sunce', koji je u ukupnom iznosu od 8,5 milijuna kuna financiran modelom američko-hrvatskog partnerstva, a najesen će vrtić početi s radom.

Novim suvremeno opremljenim vrtićem, koji ima površinu od 690 četvornih metara, osjetno će se podići pedagoški standard predškolskog odgoja i obrazovanja u Sisku. U vrtiću će boraviti 85 djece, što je 20-tak više od polaznika dosadašnjeg vrtića.

Vrtić je u utorak obišla i razgledala gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima.

- Otvaranjem ovog vrtića obilježit ćemo za Sisak neke važne obljetnice, upravo je prošlo 30 godina od osnivanja ovog vrtića u jednom stanu, prije 60 godina je osnovana ustanova Sisak Novi u sklopu koje vrtić djeluje, te 142 godine od prvog "zabavišta", dječje ustanove s 26 dječaka i 28 djevojčica. Na temelju partnerstva, 4,2 milijuna kuna je donirala vlada SAD-a, a troškove PDV-a, dodatnog prostora, nadzora, uređenja okoliša, izgradnje ograde, te igrališta i opreme, u iznosu od 4,3 milijuna kuna preuzeo je Grad Sisak, rekla je Ikić Baniček.

Izrazila je zadovoljstvo što je  opremu za vrtić izradila zadruga koja okuplja osobe iz domova za djecu bez roditeljske skrbi.

- Zbog epidemiološke krize sve donedavno su vrtići bili zatvoreni, a budući da uskoro završava pedagoška godine i počinje ljetni režim rada, dogovorili smo da prvi polaznici u vrtić krenu na jesen, s idućom pedagoškom godinom. Tada ćemo upriličiti i svečano otvorenje na koje ćemo pozvati i američkog veleposlanika, najavila je Ikić Baniček.

Ravnateljica vrtića Sisak Novi, u čijem je sastavu i vrtić "Sunce", Sandra Kramarić izrazila je zadovoljstvo što će se sada u vrtiće moći upisati sva djeca s oboje zaposlenih roditelja. Sadržaji vrtića u cijelosti su prilagođeni uzrastu djece u skupinama, od likovnog ateljea, centra domaćinstva, prometa, građenja, pa sve do istraživačkog centra, dodala je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!