08:25 / 18.05.2020.

Autor: Vijesti/IMS/B.A./HRT

U škole se vraća i dio učenika srednjih strukovnih škola

-

-

Foto: - / -

I učenici i učitelji u školi trebaju poštovati mjere međusobnog razmaka, redovito dezinficirati i provjetravati učionice i radionice, svakodnevno mjeriti temperaturu.
Zbog pada broja novozaraženih nastavlja se ublažavanje restriktivnih mjera. Nakon učenika nižih razreda osnovnih škola, od danas se u škole vraća i dio učenika srednjih strukovnih škola. Moraju obaviti praktične vježbe koje se ne mogu provesti na daljinu, a važne su za obranu završnog rada.

Tko danas kreće u školu?


I učenici i učitelji u školi trebaju poštovati mjere međusobnog razmaka, redovito dezinficirati i provjetravati učionice i radionice, svakodnevno mjeriti temperaturu. Pri ulasku u školu potpisat će izjavu da nemaju znakove akutne respiratorne bolesti i da im nije propisana mjera samoizolacije.

- Naši učenici trebaju nadoknaditi vježbe propuštene u radionicama i kabinetima, moraju obraniti završni rad, moramo im podijeliti svjedodžbe. Naravno, ako bude onih s negativnim ocjenama, onda će morati doći na popravni ispit, kaže Anto Delač, ravnatelj Elektrostrojarske obrtničke škole u Zagrebu.

- Teoretski dio nastave obavljam online, to dobro funkcionira. Međutim, mi smo strukovna škola, posaditi rajčicu i pokazati putem društvenih mreža golema je razlika, komentira Željka Tolić iz Agronomske škole u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!