19:46 / 17.01.2019.

Autor: Višnja Ružojčić/Davor Kustor/P.F./HRT

U slučaju Tomašević frcale iskre između obrane i tužiteljstva

-

-

Foto: - / -

Vještak je naveo dijagnozu nagnječenja desne nadlaktice. Odvjetnik Alojza Tomaševića na obrazloženje vještaka kaže da čak i da je bilo nekih radnji ne bi radilo o kaznenom djelu nego o prekršaju.
Na suđenju požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu svjedočio je medicinski vještak. Trebali su i sin i snaha, no oni su iskoristili pravo da ne svjedoče protiv člana obitelji. Tomašević se tereti da je svojoj supruzi Mari nanio teške tjelesne ozljede.

Frcale su iskre u sudnici između obrane i tužiteljstva zbog različitih pogleda na nalaz medicinskog vještaka. Liječnik vještak stao je iza svojega mišljenja iz listopada 2017. kada je Mara Tomašević supruga prijavila za zlostavljanje.

Vještak je naveo dijagnozu nagnječenja desne nadlaktice kao jedinu ozljedu verificiranu u sudsko medicinskom smislu. Mogla je nastati, obrazložio je, prilikom pada na tvrdu podlogu ili udarca tvrdim predmetom.

Odvjetnik Alojza Tomaševića na takvo obrazloženje vještaka kaže da čak i da je bilo nekih radnji koje se opisuju kako se ne bi radilo o kaznenom djelu nego o prekršaju.

No Mara Tomašević tvrdi da u mobitelu čuva i druge dokaze o nasilju koje je trpjela.

Novo ročište s novim dokazima i svjedocima najavljeno je za 20. veljače. Tužiteljstvo za Tomaševića traži uvjetnu kaznu zatvora od 10 mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!